Millionsatsing på fremtidens elektrikere

1. March 2024

Norges største elektrikerkjede, EL-PROFFEN, tar steget inn i TV-ruta. I samarbeid med Heim TV har de nylig lansert serien «Elektrikerne».

Den unike realityserien tar seerne med inn i elektrikernes hverdag. Hensikten er å nå ut til et bredere publikum og inspirere både unge og voksne til å vurdere en karriere som elektriker. Med en ekte og engasjerende fremstilling av yrket håper de å bidra til økt rekruttering og bevissthet om elektrikerfagets betydning i samfunnet.

– Vi vil gå foran og ta ansvar for økt rekruttering til våre medlemsbedrifter spesielt, men også til fag og bransjen generelt. Ideen om å lage TV-program ble godt mottatt og vi har brukt lang tid på å utvikle konseptet, forteller Markedssjef i EL-PROFFEN, Sven Arild Bransdal.

Serien, som består av ti episoder, vil følge elektrikere fra ulike deler av landet. Gjennom episodene får du innblikk i hverdagen til lærlinger og erfarne fagfolk – og kan se dem utføre oppdrag i private hjem og store byggeprosjekter. Serien viser frem den høye kompetansen og det varierte arbeidet som elektrikere utfører, samtidig som det understrekes hvor viktig deres rolle er for samfunnet.

Denne satsingen kommer som en respons på den økende etterspørselen etter elektrikere i Norge. Ifølge NHOs kompetansebarometer sliter over to tredjedeler av medlemsbedriftene i Nelfo med å skaffe den nødvendige kompetansen. EL-PROFFEN tar derfor ansvar for å øke forståelsen for faget og gjøre det mer attraktivt for unge mennesker å velge elektrikerutdanningen.

Gjennom partnerskap med leverandører som Zaptec, Cenika og Elko, vil serien også vise frem grønne teknologiske løsninger og viktigheten av sikkerhet i elektriske anlegg. Dette bidrar til å belyse bransjens fokus på bærekraft og fremtidig utvikling.

© 2024 Boligmappa AS
Org nr 998 131 650
Besøksadresse:
Dronning Mauds gt. 10, 0250 Oslo
Postadresse:
Boligmappa AS c/o Ambita 0230 Oslo