Boligmappa+

Boligmappa og Mittanbud går sammen for en mer seriøs bransje

Boligmappa og Mittanbud jobber for felles mål: Å gjøre det enklere for håndverksbedrifter å drive seriøst og lettere for privatpersoner å velge hvitt arbeid. Nå kan alle jobber utført på Mittanbud enkelt dokumenteres i Boligmappa.

Det bør være en selvfølge å dokumentere alle håndverksjobber

Boligmappa og Mittanbud jobber for at enda flere håndverksbedrifter skal få gode rutiner for dokumentasjon av arbeid. Dokumentasjonsjobben krever tid og ressurser å få utført, og det stilles høye krav til dokumentasjonen. Derfor er det viktig at vi og andre tilrettelegger for at dette skal kunne gjøres enklest mulig. Nå kan alle jobber som utføres på Mittanbud nå dokumenteres rett i Boligmappa, direkte fra bedriftens profil i Mittanbud.

– Ved å bruke skikkelige fagfolk med papirene i orden, får man reklamasjonsrett, enklere lån og man stiller bedre i en forsikringssak, sier Eirik Vigeland, kommunikasjonssjef i Boligmappa.

Luk ut useriøse aktører med digital sporbarhet

Digital sporbarhet er et viktig middel i kampen mot svart arbeid og useriøse aktører i bransjen. Mittanbud er en plattform for digital formidling av håndverksjobber, og Boligmappa er en plattform for digital lagring av dokumentasjon. På den måten kan Mittanbud og Boligmappa sammen følge håndverkeren og kunden fra A til Å.

Visste du at...? Nordmenn er villig til å betale nesten 20% mer for en bolig der våtrom og elektriske installasjoner er dokumentert av fagfolk.


Boligmappa+

Torstein Vinje Berget, markedssjef i Mittanbud og Eirik Vigeland, kommunikasjonssjef i Boligmappa.

Digital lagring er praktisk for bedrifter og en trygghet for privatpersoner

De aller fleste håndverkere er flinke til å dokumentere jobben de gjør. Men målet er at alle skal dokumentere – alt og alltid. Ved å slå sammen kreftene til Boligmappa og Mittanbud gjør vi det enda enklere for flere bedrifter å legge inn dokumentasjon i Boligmappa.

- Vi har sett at elektrikere og rørleggere har vært flinke til å dokumentere lenge, og nå håper vi flere håndverkere vil følge i samme spor. Samtidig trenger vi at flere forbrukere etterspør digital dokumentasjon på arbeidet de får utført. Det har vi nå gjort veldig enkelt, forteller Torstein Vinje Berget, markedssjef i Mittanbud.

Få jobben gjort på Mittanbud – og dokumentert i Boligmappa!

Svart arbeid kan fort bli dyrt. Den nye avhendingsloven fra 2022 har økt behovet for dokumentasjon av arbeid utført i en bolig. Det er ikke lenger lov til å selge en bolig “slik den er”. Dette betyr i praksis at for eksempel et baderom uten dokumentasjon kan få en verdi på null når boligen skal selges. På den andre siden kan ikke en kjøper klage på feil og mangler, dersom disse er dokumentert. Dette har ført til at godt dokumenterte boliger er mer verdt på boligmarkedet.

– Boliger med dokumentasjon er nå veldig mye mer ettertraktet i markedet og dette er en endring som har kommet svært raskt. Betalingsviljen for dokumentasjon doblet seg på et år, så her er det tydelig at folk har fått opp øynene for hvor viktig det er at oppussingsarbeid er utført av fagfolk og skikkelig dokumentert, sier Vigeland.

Det bør være en god motivasjon til både håndverkere og privatpersoner for å sørge for god dokumentasjon og trygg lagring av boligens verdipapirer. Heldigvis er det nå enkelt å få jobben gjort på Mittanbud med direkte dokumentasjon i Boligmappa.

© 2024 Boligmappa AS
Org nr 998 131 650
Besøksadresse:
Dronning Mauds gt. 10, 0250 Oslo
Postadresse:
Boligmappa AS c/o Ambita 0230 Oslo