Fått e-post med beskjed om å oppdatere kontaktinfo? Det kan du også gjøre ved å klikke her

Kai-Johnsen-Kjedeleder-VVSEksperten

Tar grep for å hindre svart arbeid

600 rørleggerbedrifter satser fullt på Boligmappa: – Står for seriøsitet og trygghet

På tross av ny avhendingslov med strengere krav til dokumentasjon planlegger like mange nordmenn oppussing av bad med bruk av svart arbeid. Nå tar over 600 rørleggerbedrifter grep for å sikre at våtrom blir dokumentert skikkelig i Boligmappa.

Ved årsskiftet trådte ny avhendingslov i kraft, som blant annet gjør dokumentasjon av håndverkerarbeid i boligen viktigere. For den som mangler dokumentasjon må nå bygningssakkyndig sette laveste tilstandsgrad på et nyoppusset bad. Det kan koste mange hundre tusen ved boligsalg. Likevel er det like mange nordmenn som benytter seg av svart arbeid. Nye tall viser at over 50 000 boligeiere planlegger å pusse opp badet ved bruk av svart arbeid. Det er like mange som for et år siden.

– Det kan virke som at en del fortsatt ikke har fått med seg de nye kravene. Her er håndverkerne sentrale, og vi er derfor veldig glade for at VVS Eksperten, en av landets største rørleggerkjeder nå tar et krafttak for å sørge for trygge og veldokumenterte våtrom, sier Eirik Vigeland, kommunikasjonssjef i Boligmappa.

Boligmappa samler dokumentasjon fra håndverkere slik at boligeier får tilgang til dokumentasjon på arbeid som er gjennomført i boligen.

– Boligmappa gir trygghet til kunden, og står for seriøsitet, for oss er det viktig å vise at fagfolk dokumenterer det de gjør. Det gjør det også enkelt ved salg videre, slik at du får igjen for pengene dine, sier Kai Johnsen, kjedeleder i VVS Eksperten.

 

150 000 får utfordring med dokumentasjon

Ifølge undersøkelsen, som er gjennomført av YouGov på vegne av Boligmappa, har cirka 150 000 boligeiere benyttet svart arbeid i løpet av de siste fem årene. I tillegg planlegger over 50 000 å pusse opp ved bruk av svart arbeid. Andelen som pusser opp og benytter svart arbeid er dobbelt så høyt i aldersgruppen 18-29 som i resten av befolkningen. Det er også vesentlig flere som har pusset opp baderommet på hytte eller fritidsbolig ved bruk av svart arbeid.

– Det er bra at bransjen tar enda mer grep og sørger for at det blir tryggere å pusse opp bad framover og at flere forstår bakgrunnen i den nye loven, sier Vigeland.

 

 

Boligmappa.no er gratis å bruke, boligeier kan enkelt logge inn med BankID for å sjekke eller laste opp dokumenter og Boligmappa følger med boligen til neste eier ved salg.

Del denne artikkelen
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Les også

Få siste nytt først

Ved å fylle inn e-postadressen din under vil du motta tips og nyheter på e-post fra Boligmappa. Du kan enkelt melde deg av.

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.
Få siste nytt først