Fått e-post med beskjed om å oppdatere kontaktinfo? Det kan du også gjøre ved å klikke her

Slik tjener du mer på boligsalget

En ny undersøkelse viser at du kan tjene mer penger på boligsalget dersom du kan dokumentere at håndverkerarbeidet er gjort av kvalifiserte fagfolk. Foto: Shutterstock.

I en ny landsrepresentativ undersøkelse* i regi av Boligmappa, tok nordmenn stiling til svart og hvitt håndverkerarbeid og i hvilken grad arbeidet påvirker boligens verdi ved et salg.

– Våre undersøkelser viser at 67 prosent tror verdien til en bolig blir høyere dersom håndverkerarbeidet er utført av kvalifiserte fagfolk og dokumentert godt. 57 prosent sier de faktisk er villig til å betale mer om det er tilfelle, sier daglig leder i Boligmappa, Per-Christian Svendsen.

Logg deg inn på Boligmappa og se hva slags dokumentasjon som ligger på din bolig.

Gamle verst, unge flinkest
I følge undersøkelsen er det de over 65 år som har brukt mest svart arbeid til oppussing. 30 prosent, eller nesten én av tre, innrømmer lovbruddet.

– Det er de under 34 år som har renest mel i posen. Kun 12 prosent sier de har brukt svart arbeidskraft. Det lover godt for fremtiden, sier Svendsen.

Boligmappa er boligens servicehefte på nett. Her kan man motta dokumentasjon publisert direkte fra kvalifiserte håndverkere. Som med bil følger Boligmappa og dokumentasjonen boligen over tid og er tilgjengelig for dem som til en hver tid står registrert som eier.

– Det triste med svart arbeid er at det går i arv til neste eier når boligens selges. Konsekvensene slår derfor ikke nødvendigvis ned på den som etterspurte svart arbeid, og betalte, men heller de som overtar boligen når den omsettes. Da har man lite å fare med, sier Svendsen.

Dokumentasjon som skaper verdi
Norges Eiendomsmeglerforbund og takseringsbransjen er nå i dialog for å få på plass bedre tilstandsrapporter basert på den tekniske tilstandsanalysen NS3600.

– Bedre tilstandsrapporter vil komme boligeiere og boligkjøpere til gode, og gi mer trygghet rundt bolighandler. Boligkjøpere vil få bedre innsikt og forståelse av hva de kjøper, mens boligeiere også vil få bedre verdi for sin bolig, som våre undersøkelser viser, sier Svendsen.

* Undersøkelsen er gjennomført av YouGov for Boligmappa.no, blant er representativt utvalg av Norges befolkning.

Del denne artikkelen
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Les også

Få siste nytt først

Ved å fylle inn e-postadressen din under vil du motta tips og nyheter på e-post fra Boligmappa. Du kan enkelt melde deg av.

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.
Få siste nytt først