Boligmappa vil være utilgjengelig natt til søndag kl. 02.30 - 05.30 grunnet oppdateringer.

Priseksplosjon på én type byggevarer

De gode tidene i byggevaresektoren fortsetter inn i 2021, med stabil utvikling i både volum og pris for et utvalg av byggevarer. 

Volumutvikling på byggevarer
• Best utvikling (i dette utvalget) så langt i år finner vi for ytterdører, som rapporterer om den beste starten på året siden 2017.
• Salg av ildsteder (inkl. piper) steg med hele 31 % i 1. kvartal i år sammenliknet med 1. kvartal 2020.
• Også vindusbransjen melder om en god start på 2021, med best start på året siden 2017.

• Rapportert salg av kjøkkenskap i 1. kvartal har sunket svakt i den aktuelle perioden, nå sist med en nedgang på om lag 2,5 % målt i antall skap sammenliknet med 1. kvartal 2020. Dette fallet kompenseres delvis med en vekst i gjennomsnittsverdi per solgte kjøkkenskap på 6,8 %.


Grafen viser en indeks for volumutvikling for et utvalg byggevarer i 1. kvartal (f.o.m. 2018 til 2021). Indeks 100 i 2018. Kilde: Prognosesenterets bransjestatistikk

Prisutvikling på byggevarer

Gjennom tjenesten Buildflow følger Prognosesenteret tett med på prisutviklingen i byggevaremarkedene både i Norge og Sverige (.. og snart også Danmark og Finland). Vi har etablert omfattende priskartleggingsrutiner som i praksis oppdaterer prisutvikling dag for dag.


Grafen viser prisutvikling i 1. kvartal 2021 sammenliknet med 4. kvartal 2020 for et utvalg byggevaregrupper. Kilde er Prognosesenterets prisstatistikk for byggevarer (Buildflow)
 
Sterkest er veksten på trelast generelt og trykkimpregnerte terrassebord spesielt. Med en prisvekst på nesten 19 % i årets 1. kvartal, noterer vi nå en årsprisvekst på nær 39 % på slike materialer. Det er nok svært mange som vil få seg et prissjokk når terrasseprosjektene kommer i gang utover våren.

Skrevet av Bjørn Erik Øye, Prognosesenteret

Les også

Boligsnakk VALG spesial, en podkast fra Boligmappa

Boligsnakk VALG spesial

Boligpolitikk bonanza! Hvordan funker boligmarkedet? Er det viktig at folk eier egen bolig? Tredje boligsektor, boliglånsforskriften, BSU – og mye mer. Vi har snakket med

Read More »

Få siste nytt først

Ved å fylle inn e-postadressen din under vil du motta tips og nyheter på e-post fra Boligmappa. Du kan enkelt melde deg av.

Psst!
Vi har et nyhetsbrev med masse nyttig informasjon for deg som eier bolig.

Nyhetsbrevet sendes ut 1-2 ganger i måneden.
Du kan når som helst melde deg av.

Vi bruker Cookies for å forbedre brukeropplevelsen av sidene. Les mer om personvern & cookies her.