Vi opplever for tiden tekniske problem som kan gjøre sidene ustabile. Vi jobber med å løse dette.

Panelovn gir deg lavere strømforbruk uten store grep

Panelovner har lav investerings- og installasjonskostnad. De er fleksible å plassere og lette å flytte. I tillegg er de enkle å styre, har nøyaktig regulering og lavt strømforbruk.

Hvorfor bør du installere panelovn?
Nyere bygg med god isolasjon har mindre behov for tilført varme. Alternativene er dyrere å installere og man tjener ikke inn kostnaden. I forhold til radiator for vannbåren varme ser designpanelovner også penere ut. Panelovner finnes i mange ulike farger, størrelser og design. I tillegg er varmestyringssystem enkelt å installere og kan ettermonteres, som gjør at panelovner og gulvvarme kan styres fra samme app.

Panelovner egner seg også godt til næringsbygg. Noen liker det kjøligere og andre liker det varmere. Da er det nyttig med varmekilder som kan reguleres raskt og enkelt.

Slik utnytter du panelovnen best mulig

  • Sørg for at termostaten fungerer godt sammen med panelovnen. Gode og moderne elektroniske termostater holder en jevn temperatur uansett forhold. Opplever du ustabil temperatur og ofte har behov for å justere temperaturen kan det være forårsaket av en gammel og dårlig termostat. Spør elektriker om råd dersom du er i tvil.
  • Generelt bør panelovner monteres 10 centimeter fra gulvet og 10 centimeter fra andre objekter. Ideell plassering av ovner er under vindu der det er mulig.
  • Du bør velge størrelse og antall basert på din bolig og romstørrelse. Det er alltid positivt å heller ha litt for mye effekt enn for lite, det fører ikke til økt strømforbruk. De generelle anbefalingene er 50W kvadratmeter i nyere hus, 70W kvadratmeter i 70-80-90-talls hus og 100W kvadratmeter i eldre og dårlig isolert hus.
  • Alle panelovner må tilfredsstille kravene til Ecodesign. Ulike krav og regler gjelder avhengig av hvilket rom du skal ha panelovn. Ikke alle panelovner er godkjent for bad og våtrom. Det handler blant annet om tetthet, også kalt IP-grad, og riktig plassering med avstand fra for eksempel dusj og badekar.

Kan man montere panelovn på egenhånd?
Panelovn montert i stikkontakt krever ikke elektriker. Det anbefales likevel å involvere elektriker i prosessen for å sørge for at det ikke er feil på produkt og for å sikre god plassering. Om jobben krever fast montering til elektrisk anlegg, sjekke kurs eller legge opp ny kurs må en elektriker gjøre jobben.

Hvor mye strøm kan man spare med panelovn?
Hvor mye strøm panelovner bruker varierer fra geografiske områder, temperatur og isolering. Det forventes omtrent 25 % reduserte kostnader til oppvarming ved optimalt bruk.

Kilde: Panelovn

ELPROFFEN kan hjelpe deg med Ferdig montert

Del denne artikkelen
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Les også

Diplomkonkurransen 2023

Hvert år arrangerer Boligmappa en diplomkonkurranse som premierer bedriftene som er best på dokumentasjon i sin bransje. Etter endt år mottar bedriftene diplom med «gull», «sølv», «bronse» eller «god innsats» basert på i hvilken grad de har dokumentert flere jobber enn gjennomsnittet.

Les mer

Få siste nytt først

Ved å fylle inn e-postadressen din under vil du motta tips og nyheter på e-post fra Boligmappa. Du kan enkelt melde deg av.

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.
Få siste nytt først