Vi opplever for tiden tekniske problem som kan gjøre sidene ustabile. Vi jobber med å løse dette.

Nye krav kan føre til at 65% av norske boligeiere må energieffektivisere boligen innen 2033

EU jobber med et direktiv som kan bety millioninvesteringer i oppgraderinger for mange norske boligeiere. De endelige kravene er ikke vedtatt, men at det vil komme krav som påvirker mange norske boliger er det vanskelig å se noen vei utenom.

«EU-parlamentet har vedtatt klimakrav som rammer 65 prosent av norske boligeiere med en kostnad på mellom 500.000 kroner og 1,5 millioner» var meldingen fra Finansavisen tirsdag kveld. Meldingen bygger i stor grad på anslag fra Huseierne.

I motsetning til Huseierne mener Regjeringen at enkle og svært mye mer rimeligere tiltak vil holde for å oppfylle nye direktiv.

– I forslaget til revidert bygningsenergidirektiv, som EU-kommisjonen la fram 15. desember i fjor, er det foreslått krav om at boliger med den dårligste energiytelsen (energimerke G) skal oppnå energimerke F og E innen henholdsvis 2030 og 2033. Å gå fra energimerke G til F og E vil i realiteten være i nærheten av å installere for eksempel en varmepumpe, sier Elisabeth Sæther i Olje- og energidepartementet til Vi.no.

Boligmappa forventer at verdien for boliger med høy energiklasse vil øke relativt mer enn andre boliger i årene fremover. Da er det viktig å dokumentere tiltak som forbedrer boligens energiklasse. Flere boliger har allerede gjort dokumenterte energieffektiviserende oppgraderinger som tiltak for de økte strømprisene.

Hva man til slutt ender opp med av nye krav er uvisst. Boligeiere og boligbransjen må vente tålmodig på endelige vedtak. Etter planen skal prosessen i EU landes før sommeren.

Del denne artikkelen
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Les også

Diplomkonkurransen 2023

Hvert år arrangerer Boligmappa en diplomkonkurranse som premierer bedriftene som er best på dokumentasjon i sin bransje. Etter endt år mottar bedriftene diplom med «gull», «sølv», «bronse» eller «god innsats» basert på i hvilken grad de har dokumentert flere jobber enn gjennomsnittet.

Les mer

Få siste nytt først

Ved å fylle inn e-postadressen din under vil du motta tips og nyheter på e-post fra Boligmappa. Du kan enkelt melde deg av.

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.
Få siste nytt først