Fått e-post med beskjed om å oppdatere kontaktinfo? Det kan du også gjøre ved å klikke her

Nei, boligkjøp trenger ikke være bingospill

Å kjøpe bolig er som å spille bingo, sier Jon Henrik Leere, Nemkogodkjent el-takstmann, til NRK forrige fredag. Det er svartmaling. Likevel er det for mange uheldige boligkjøpere som ender med katta i sekken når det gjelder det elektriske anlegget. Det kan avdekkes tidlig, og løsningen finnes allerede.

I dag har nemlig mange norske boliger akkurat den dokumentasjonen Leere etterspør. Den er lagret digitalt i en åpen plattform, tilgjengelig for boligkjøpere, boligselgere, takstmenn, tilsyn og eiendomsmeglere.

3.500 håndverksbedrifter, alle sjekket for fagkompetanse, økonomi og selskapsform, deriblant 1000 registrerte elektroinstallatør-virksomheter, sender dokumentasjon på utført arbeid til plattformen.

Nærmere tre millioner samsvarserklæringer, testdokumententer, garantibevis, bilder og mye mer er i dag tilgjengelig.  800.000 boligeiere har allerede tilgang til slik dokumentasjon tilknyttet sin bolig.

Plattformen heter Boligmappa, og er indirekte eid av Nærings- og fiskeridepartementet.

Å kjøpe bolig trenger ikke å være bingo. Dokumentasjon som bidrar til tryggere boligkjøp finnes allerede. Takstmenn, eiendomsmeglere og boligkjøpere må bare i større grad begynne å bruke den.

Del denne artikkelen
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Les også

Få siste nytt først

Ved å fylle inn e-postadressen din under vil du motta tips og nyheter på e-post fra Boligmappa. Du kan enkelt melde deg av.

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.
Få siste nytt først