Fått e-post med beskjed om å oppdatere kontaktinfo? Det kan du også gjøre ved å klikke her

Nå henter takstmannen dokumentasjon direkte fra Boligmappa

Dokumentasjonen fra håndverkeren er en viktig del av takstrapporten. Na kan takstingeniørene hente ut informasjonen direkte fra din boligmappe. Det legger grunn for en mer korrekt vurdering av tilstand og verdi.

Den nye avhendingsloven trådte i kraft i januar i fjor. Selger har nå sterke insentiver til å informere så grundig som mulig om boligen som selges, og tilstandsrapporten som takstmannen utarbeider ble standardisert og mer omfattende.

Takstmannen går gjennom bygningsdel for bygningsdel, og ved oppussing eller andre arbeider er takstmannen nå pålagt å etterspørre dokumentasjon for å se om tiltaket er utført ordentlig, samt av fagfolk dersom det er påkrevd. Et helt nytt bad som mangler dokumentasjon kan for eksempel få TG3, laveste tilstandsgrad, dersom dokumentasjonen mangler. Det tilsvarer nærmest verdiløst.

Det nye er at takstmannen nå kan kontrollere dokumentasjonen direkte. Gjennom en helt fersk kobling mellom Boligmappa og takst-systemet IVIT kan takstmannen sjekke hva som er gjort av hvem. Dermed kan takstmannen, som for ordens skyld nå heter bygningssakkyndig, sjekke teknisk status før befaringen og være bedre forberedt. Du som boligeier slipper å lete frem gamle dokumenter og e-post-vedlegg.

Les tilgjengelig data og dokumentasjon
I Boligmappa finner du data og dokumentasjon om din bolig. Håndverkerne du benytter laster opp dokumentasjon etter utført oppdrag. Du kan også etterspørre dokumentasjon du mangler eller laste opp selv.

Over 6.500 håndverksbedrifter, eiendomsmeglere, takstingeniører, utbyggere, el-tilsyn, kommuner og andre faggrupper over hele landet bruker Boligmappa til å dokumentere arbeidet sitt, og det er opprettet boligmapper på nesten to millioner bygg og boliger. Alt som har et gårds- og bruksnummer har en boligmappe tilgjengelig.

Over 800.000 boligeiere bruker Boligmappa i dag. Boligmappa er gratis å bruke, og har trygg innlogging med BankID eller Vipps.

Boligmappa er koblet til eiendomsregisteret. Dermed kobles all data og dokumentasjon fra håndverkere og andre automatisk til gårds- og bruksnummer og korrekt boligmappe, og overføres også til ny eier ved et salg.

Del denne artikkelen
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Les også

Få siste nytt først

Ved å fylle inn e-postadressen din under vil du motta tips og nyheter på e-post fra Boligmappa. Du kan enkelt melde deg av.

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.
Få siste nytt først