Fått e-post med beskjed om å oppdatere kontaktinfo? Det kan du også gjøre ved å klikke her

Hytte i Finndalen. Alle hytter har en boligmappe.

Mot nytt rekordår i hyttemarkedet

2020 var det store rekordåret i hyttemarkedet. Nå nærmer vi oss enda et rekordår med betydelig prisvekst og langt flere omsetninger enn i fjor.

Etter årets første halvdel registrerte vi 35 % flere omsetninger enn en spesiell første halvdel av 2020, hvor mye var stengt ned.

Avtagende vekst

I andre halvdel 2020 var det bonanza i det norske hyttemarkedet, og foreløpig i 2021 er omsetningsveksten redusert til fra 35 % til 16 % flere fritidsboliger enn ved samme periode i fjor og en prisvekst på 11 %. Foreløpig er det omsatt 10 078 fritidsboliger.

Både i august og i juli i år ble det omsatt færre fritidsboliger enn samme månedene i 2020, men betydelig flere enn i «normalåret» 2019.

Størst omsetningsvekst blant innlandshyttene

Innlandshytter står for den største omsetningsveksten med 23 % mot samme periode i fjor, mens fjellhytter og sjøhytter har en vekst på henholdsvis 18 % og 8 %.

Både innlands- og sjøhyttene har hatt en prisvekst på rundt 10 % mot samme periode i fjor, mens fjellhyttene hadde den største prisveksten med 15 %.

Ny rekord i år?

Andre halvår står vanligvis for 60 % av fritidsboligomsetningene, og det er mye som kan skje, men vi føler oss rimelig sikre på at 2021 blir et nytt rekordår – til tross for et lavere tilbud enn fjoråret.

Selv med en månedlig omsetningsnedgang på 20 % mot fjoråret, vil 2021 bestå som et rekordår. Time will show!  

Av Carl Christian Mathiesen, Prognosesenteret

Del denne artikkelen
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Les også

Få siste nytt først

Ved å fylle inn e-postadressen din under vil du motta tips og nyheter på e-post fra Boligmappa. Du kan enkelt melde deg av.

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.
Få siste nytt først