Fått e-post med beskjed om å oppdatere kontaktinfo? Det kan du også gjøre ved å klikke her

Hytte i Finndalen. Alle hytter har en boligmappe.

Mot nytt rekordår i hyttemarkedet

2020 var det store rekordåret i hyttemarkedet. Nå nærmer vi oss enda et rekordår med betydelig prisvekst og langt flere omsetninger enn i fjor.

Etter årets første halvdel registrerte vi 35 % flere omsetninger enn en spesiell første halvdel av 2020, hvor mye var stengt ned.

Avtagende vekst

I andre halvdel 2020 var det bonanza i det norske hyttemarkedet, og foreløpig i 2021 er omsetningsveksten redusert til fra 35 % til 16 % flere fritidsboliger enn ved samme periode i fjor og en prisvekst på 11 %. Foreløpig er det omsatt 10 078 fritidsboliger.

Både i august og i juli i år ble det omsatt færre fritidsboliger enn samme månedene i 2020, men betydelig flere enn i “normalåret” 2019.

Størst omsetningsvekst blant innlandshyttene

Innlandshytter står for den største omsetningsveksten med 23 % mot samme periode i fjor, mens fjellhytter og sjøhytter har en vekst på henholdsvis 18 % og 8 %.

Både innlands- og sjøhyttene har hatt en prisvekst på rundt 10 % mot samme periode i fjor, mens fjellhyttene hadde den største prisveksten med 15 %.

Ny rekord i år?

Andre halvår står vanligvis for 60 % av fritidsboligomsetningene, og det er mye som kan skje, men vi føler oss rimelig sikre på at 2021 blir et nytt rekordår – til tross for et lavere tilbud enn fjoråret.

Selv med en månedlig omsetningsnedgang på 20 % mot fjoråret, vil 2021 bestå som et rekordår. Time will show!  

Av Carl Christian Mathiesen, Prognosesenteret

Del denne artikkelen
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Les også

gripr-boligmappa-integrasjon

Gripr og Boligmappa

Gripr og Boligmappa løser utfordringene med den nye avhendingsloven, hvor du enkelt kan overføre dokumentasjon direkte fra et prosjekt til Boligmappa.   Hvem er Gripr

Les mer
Camilla-bakken-interiørdesign-boligsnakk

Interiørdesign med Norges beste

Vixen-vinner, 166 000 følgere på Instagram og 86 000 følgere på TikTok. Gjenbruk, redesign og humor er blant triksene til Norges beste interiørdesigner Camilla Bakken,

Les mer

Få siste nytt først

Ved å fylle inn e-postadressen din under vil du motta tips og nyheter på e-post fra Boligmappa. Du kan enkelt melde deg av.

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.
Boligmappa logo

Boligmappa i lomma

Helt ny app – både for iOS og Android. Last ned her 👇
Få siste nytt først

Vi bruker Cookies for å forbedre brukeropplevelsen av sidene. Les mer om personvern & cookies her