Fått e-post med beskjed om å oppdatere kontaktinfo? Det kan du også gjøre ved å klikke her

Jungelen av festemateriell

For de fleste av oss står valget mellom skruer og spiker, og vi er glade om noen kan fortelle oss at det for eksempel er lurt å skru. Men så ønsker vi et så godt resultat som mulig og da vil vi bruke det festemiddelet som er foreskrevet. 

Vi vet at riktig valg av festemateriell og verktøy øker effektiviteten og at vi kan spare penger. Valget mellom skruer og spiker kan i noen tilfeller være et spørsmål om smak og behag og mengden av planker og plater som skal festes. Til utvendig panel anbefales ofte spiker fordi spikerhodet dekker over oppflisingen av overflaten og hindrer vann å sige inn i treverket. Spiker anbefales derimot ikke på gulv, da spikerhodene har en tendens til stikke opp av gamle gulvplanker og terrassebord.  I tillegg kan de forårsake knirk.

Ofte har man ikke noe valg; spiker fungerer dårlig på harde plater og gipsplater. Det estetiske spiller også en rolle i flere prosjekter; festing av listverk innendørs krever for eksempel spiker som ikke syns eller som lett kan skjules. Fordelene med spiker er at det er billigere enn skruer, du får arbeidet raskt unna med spikerpistol og spiker er best på utvendig kledning da det gir minst risiko for vanninntrengning.  

Når det gjelder skruer har de den fordelen at de lett kan fjernes hvis noe skal endres eller flyttes. I tillegg fester de godt uten å ha en spikers lengde og er best på terrassebord og annet som er i bevegelse. 

Del denne artikkelen
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Les også

Få siste nytt først

Ved å fylle inn e-postadressen din under vil du motta tips og nyheter på e-post fra Boligmappa. Du kan enkelt melde deg av.

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.
Få siste nytt først