Vi opplever for tiden tekniske problem som kan gjøre sidene ustabile. Vi jobber med å løse dette.

Hvor høyt bør TVen henge?

Størrelsen på flatskjermer varierer og det er derfor vanskelig å gi et helt eksakt svar på hvor høyt fra gulvet en flatskjem bør henge. Den beste høyden for blikket ditt når du sitter i sofaen eller lenestolen er imidlertid om lag en meter over gulvet. Det gir et greit utgangspunkt og forteller oss at flatskjermen ikke skal henge like høyt som du normalt vil henge bilder og malerier.

En fin tommelfingerregel kan være at 1/3 av skjermen skal være over øyehøyde og de resterende 2/3 under øyehøyde når du ser rett fram. Hvor høyt på veggen dette er vil variere ut fra størrelse på flatskjermen og den enkeltes foretrukne sittehøyde, men mellom 90 – 100 cm. fra gulvet til skjermens senterpunkt kan være bra. Mange liker også å ligge når de ser på tv eller lener seg ekstra langt tilbake i stresslessen. Da kan det være lurt å heve flatskjermen litt, alternativt bruke et veggfeste som tillater litt justering av posisjon for å få optimal innsynsvinkel.

Det handler heller ikke bare om høyden veggen, men også om avstand fra TV til sitteplassen. Her kan du for eksempel bruke følgende formel som et utgangspunkt:

Antall tommer på TV’en x 7,5 = avstanden mellom flatskjerm og sitteplass målt i centimeter.

Hvor høyt skal TVen henge?
Hvor høyt skal TVen henge?

Du kan også regne på en annen måte – der du har sitteplassen og vil regne ut hvor stor TV du trenger gitt avstanden fra sitteplassen til stedet TV’en skal stå/henge. Da bruker du følgende formel:

Antall centimeter fra sitteplass til TV-plassering / 7,5 = størrelsen på TV’en målt i tommer.

Resultatene av regnestykkene må regnes som veiledende og bør tilpasses forholdene i stuen og den konkrete TV’en du har eller skal kjøpe.

Del denne artikkelen
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Les også

Diplomkonkurransen 2023

Hvert år arrangerer Boligmappa en diplomkonkurranse som premierer bedriftene som er best på dokumentasjon i sin bransje. Etter endt år mottar bedriftene diplom med «gull», «sølv», «bronse» eller «god innsats» basert på i hvilken grad de har dokumentert flere jobber enn gjennomsnittet.

Les mer

Få siste nytt først

Ved å fylle inn e-postadressen din under vil du motta tips og nyheter på e-post fra Boligmappa. Du kan enkelt melde deg av.

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.
Få siste nytt først