Fått e-post med beskjed om å oppdatere kontaktinfo? Det kan du også gjøre ved å klikke her

Hvem utfører jobben utvendig?

Nesten halvparten av norske husholdninger utfører de utvendige oppussingsarbeidene på boligen helt selv. Noe av forklaringen til dette kan være at utvendig maling/beisning av boligen er den vanligste formen for slike arbeidet, og at de fleste ser seg i stand til å utføre slike arbeider selv. 

Når det gjelder de mer omfattende og kompliserte oppussingsarbeidene vil andelen som benytter håndverker øke. Andelen som gjør alt arbeidet selv, er lavest i den eldste aldersgruppen (75 år+), og høyest i aldersgruppen 40-54 år.

De yngste (<30 år), er den gruppen som i størst grad innhenter hjelp fra familie og venner når de skal gjøre noe med boligen utvendig, og andelen i denne aldersgruppen som inviterer venner og familie til «dugnad» har økt betydelig de siste 5 årene!

Bruken av håndverkere varierer også en del mellom ulike aldersgrupper. Blant ikke-pensjonistene (<65 år), benytter ca. en tredjedel håndverker til å utføre de utvendige oppussingsarbeidene, mens andelen øker betydelig jo eldre man blir, etter pensjonsalder.

Det er også verdt å nevne at det er store forskjeller geografisk når det gjelder hvem som utfører den utvendige oppussingen, men det får vi komme tilbake til ved en senere anledning.

Del denne artikkelen
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Les også

Få siste nytt først

Ved å fylle inn e-postadressen din under vil du motta tips og nyheter på e-post fra Boligmappa. Du kan enkelt melde deg av.

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.
Få siste nytt først