Fått e-post med beskjed om å oppdatere kontaktinfo? Det kan du også gjøre ved å klikke her

Halvparten av nordmenn har forbudte lysrør – elektrikere forbereder seg på rush

Elektrikerkjeden EL-PROFFEN forbereder seg nå på store mengder oppdrag. Fra februar ble det nemlig forbudt å produsere eller importere lysrør. Likevel sier over halvparten av nordmenn at de har lysrør eller halogenstifter, som dermed vil måtte skiftes.

Det viser en ny undersøkelse gjennomført av YouGov på vegne av Boligmappa.

51 prosent av nordmenn sier de har lysstoffrør eller halogenstifter noe sted hjemme, i garasjen eller på hytta. 42 prosent sier de visste at lysrør nå blir forbudt.

EL-PROFFEN er en av Norges største elektrikerkjeder, med 180 medlemsbedrifter og 5000 elektrikere over hele landet. De forventer nå et rush av byttejobber. Kjeden inngår tett samarbeid med Boligmappa for å sikre dokumentasjon av jobbene.

– Vi ser allerede en del etterspørsel og etter hvert som restlagrene av lysstoffrør forsvinner fra butikkene regner vi med at det kommer et rush. Samtidig ser vi at dokumentasjon har blitt viktigere enn noen gang, og vi leverer derfor nå alt digitalt i Boligmappa til kundene, sier Sven Arild Brandsdal, markedssjef i EL-PROFFEN.

Ifølge undersøkelsen sier 8 av 10 nordmenn at det er viktig for dem å ha dokumentasjon på håndverkerarbeid som er gjennomført i sin bolig, mens til sammenligning sier «bare» 5 av 10 at pris er det viktigste.

Kan spare på strømmen

– Selv om den økonomiske situasjonen er mer utrygg er det bra at folk ser på kvalitet over umiddelbar kostnad når det gjelder håndverkerarbeid og særlig elektrikerarbeid. Du bør ikke ta risikoen ved å utføre arbeid selv. Velg fagfolk som dokumenterer arbeidet, så slipper du også unødvendig risiko eller å måtte gjøre arbeidet på nytt igjen. Det blir fort dyrere enn å få det ordentlig gjort første gang. Når du bytter til LED-alternativer kan du også spare penger på strømmen, sier Brandsdal.

Ifølge undersøkelsen har mer enn hver fjerde nordmann ikke fått med seg at det å bytte ut lysrør med LED-alternativer kan spare penger på strømmen.

Dokumentasjon på arbeidet lastes opp i Boligmappa.no, som er gratis for boligeier å bruke. Boligeier kan enkelt logge inn med BankID for å sjekke dokumenter håndverkere har lastet opp, eller laste opp egne dokumenter. Boligmappa følger med boligen til neste eier ved salg.

Les mer: Hvilke lyskilder er nå forbudt?

1 fv. Eirik Vigeland, kommunikasjonssjef i Boligmappa, og Sven Arild Bransdal, markedssjef i EL-PROFFEN. Foto Jacob Kronen
Eirik Vigeland, kommunikasjonssjef i Boligmappa og Sven Arild Bransdal, markedssjef i El-proffen
YouGov-undersøkelsen er gjennomført på vegne av Boligmappa i februar 2023 og hadde over 1000 respondenter over 18 år.
Del denne artikkelen
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Les også

Få siste nytt først

Ved å fylle inn e-postadressen din under vil du motta tips og nyheter på e-post fra Boligmappa. Du kan enkelt melde deg av.

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.
Få siste nytt først