Fått e-post med beskjed om å oppdatere kontaktinfo? Det kan du også gjøre ved å klikke her

Baard-Espen-Hansen-kjedeleder-i-Elkonor-og-Eirik-Vigeland-kommunikasjonssjef-i-Boligmappa

Elkonor satser på digital kundereise

Går all-in på Boligmappa

Elkonor er blant landets største elektrikerkjeder. Nå går hele kjeden sammen om å gjøre kundeopplevelsen mer digital: – Dokumentasjon har blitt verdipapirer for kunden. Boligmappa sørger for trygg og digital oppbevaring og gir medlemmene et fortrinn, sier Baard-Espen Hansen, kjedeleder i Elkonor.

Elkonor er en landsdekkende elektrikerkjede med over 195 elektrikerbedrifter. Kjeden er eid av medlemmene, og jobber blant annet for å gi medlemmene tilgang til framtidsrettede og konkurransedyktige produkter og tjenester.

– Nå satser vi bredt på Boligmappa. Kundene forventer og fortjener en digital kundeopplevelse, sier Hansen. Den nye avhendingsloven har ført til at dokumentasjon har blitt en uunnværlig del av sluttproduktet vi elektrikere leverer. Leverer man ikke dokumentasjon på en sikker og digital måte kan man vente seg et rush av frustrerte kunder i årene som kommer.

 

Boligens historikk på ett sted

På Boligmappa samles informasjon fra håndverkere, eiendomsregisteret og nåværende og tidligere eiere. Når en eiendom selges, vil ny eier automatisk overta eiendommens boligmappe. Dokumentasjon lastet opp av håndverkere og tidligere eiere blir derfor gjort tilgjengelig for ny eier. På den måten er verdifull historikk bli tatt vare på, og det blir tydelig hvilke bedrifter som har gjort hva.

– Elkonor-bedriftene har lenge vært blant de beste i klassen i bruk av Boligmappa. Nå har vi inngått en avtale som gjør at alle medlemmene får tilgang, og målet er at alle jobber som utføres skal dokumenteres digitalt, sier Eirik Vigeland, kommunikasjonssjef i Boligmappa. – Det vil gi Elkonor et fortrinn, for bedriftene blir synlig i boligmappa til alle eiendommene de jobber på.

 

Kan heve boligens verdi med 10 prosent

– Den nye avhendingsloven gjør at takstmannen i verste fall må sette laveste tilstandsgrad om dokumentasjon mangler. Da kan kunden kan fort tape flere hundre tusen. På den andre siden ser vi også at boligkjøpere er villige til å betale mer for veldokumenterte boliger, sier Hansen.

Boligmappa har gjennomført en undersøkelse i samarbeid med YouGov som viser at nordmenn er villige til å betale opp til ti prosent mer for en bolig der elektriker- og rørleggerarbeid er godt dokumentert. Det tilsvarer 470.000 kroner for en norsk gjennomsnittsbolig.

– Når boligdokumentasjonen er på plass i Boligmappa blir det enkelt å selge bolig, uten å bruke masse tid på å lete etter og etterspørre dokumentasjon, og man slipper å bekymre seg for unødvendig tap av penger, sier Vigeland.

 

Del denne artikkelen
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Les også

Få siste nytt først

Ved å fylle inn e-postadressen din under vil du motta tips og nyheter på e-post fra Boligmappa. Du kan enkelt melde deg av.

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.
Få siste nytt først