Vi opplever for tiden tekniske problem som kan gjøre sidene ustabile. Vi jobber med å løse dette.

Boligmappa med i Byggnett-strategi

Direktoratet for byggkvalitet (DiBK) offentliggjorde høsten 2014 sin strategi for fremtidens digitale byggesektor. Strategien er utviklet på oppdrag fra Kommunal- og moderniseringsdepartementet.

Direktoratet trekker frem boligmappa.no i strategidokumentet. På side 16 står det;

«Boligmappa bidrar til seriøsitet. Seriøse aktører leverer «som bygget»-dokumentasjon til sin oppdragsgiver etter utført arbeid. Elektrobransjen er her et forbilde. Elektromontører leverer i dag samsvarserklæringer for utført arbeid.Bransjen har gått sammen og utviklet en egen nettside «Boligmappa» der dokumentasjonen knyttes til bygningsnummeret fra matrikkelen. Der kan byggeier til en hver tid hente dokumentasjon for utført arbeid. Kun de som driver seriøst har tilgang til å levere dokumentasjon på Boligmappa. Det er ønskelig at øvrige byggfag følger etter elektroinstallatørene på dette området. Dagens digitale løsninger gjør det mulig å videresende byggdokumentasjonen automatisk i forbindelse med fakturering. Dette er sterkt arbeidsbesparende i sammenlignet med tidligere da dokumentasjon måtte samles i permer. God dokumentasjon gjør drift og vedlikehold lettere og øker eiendommens verdi ved salg. Useriøse aktører vil ikke kunne dokumentere sine arbeider på denne måten. Digitalisering gjør det vanskeligere for useriøse aktører å operere i markedet. God dokumentasjon bidrar til seriøsitet i næringen.»

Takker for tilliten

– Det er svært gledelig at Boligmappa er tatt med i denne rapporten som en arbeidsbesparende løsning som fremmer de seriøse aktørene i bransjen, sier daglig leder i Boligmappa, Per Christian Svendsen.

Han takker for tilliten fra direktoratet, og forteller at arbeidet som ligger til grunn for tjenesten skal fortsette i god stil.

– Vi i Boligmappa skal fortsette å utvikle gode løsninger i samarbeid med bransjeforeninger, programvareleverandørene og de ulike direktorat. Takk for tilliten, sier han.

Del denne artikkelen
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Les også

Diplomkonkurransen 2023

Hvert år arrangerer Boligmappa en diplomkonkurranse som premierer bedriftene som er best på dokumentasjon i sin bransje. Etter endt år mottar bedriftene diplom med «gull», «sølv», «bronse» eller «god innsats» basert på i hvilken grad de har dokumentert flere jobber enn gjennomsnittet.

Les mer

Få siste nytt først

Ved å fylle inn e-postadressen din under vil du motta tips og nyheter på e-post fra Boligmappa. Du kan enkelt melde deg av.

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.
Få siste nytt først