Fått e-post med beskjed om å oppdatere kontaktinfo? Det kan du også gjøre ved å klikke her

Arkivet og Boligmappa

Boligmappa bredder ut: – En berikelse for brukerne

Den digitale plattformen Boligmappa samler data og dokumentasjon fra rørleggere, elektrikere og snekkere. Dataen gjøres tilgjengelig for den som har rettigheter til å se den, i all hovedsak boligeiere, og i dag er over 1,7 millioner boligmapper opprettet. Med interiørarkitekttjenesten Arkivet.co bredder tjenesten ut.

– Vi har fulgt Arkivet.co tett de siste årene og er imponert over hva de har skapt. Folk ønsker transparens rundt pris og enkle bestillingstrakter. Når det kommer til interiørarkitekt-tjenester har dette vært et sort hull, sier Eirik Vigeland, kommunikasjonssjef i Boligmappa.

Arkivet.co er en digital plattform som tilbyr interiørarkitekttjenester til folk flest. Interiørarkitektene jobber digitalt og er geografisk uavhengig.

– Vi tenker at svært mange kan ha glede av en interiørarkitekt, sier Martina Asplund, daglig leder i Arkivet.co. – Tjenesten samler et stort antall interiørarkitekter på én plattform, og gjør kommunikasjonen mellom tilbyder og kunde enkel. På den måten kan man finne en interiørarkitekt som passer din stil.

Hvis du skal sette i gang en totalrenovering av din bolig kan det være lurt å ha tegningsdokumentasjon som viser hva du ønsker å gjøre i kommunikasjon med håndverkere.

– Dette er dokumentasjon vi produserer i forbindelse med et oppdrag, sier Martina.

Interiørarkitekten og dokumentasjonen følger boligen over tid
Bedriftene som dokumenterer arbeidet i Boligmappa legger igjen sin digitale profil. Dokumentasjon, bilder og informasjon om utførende bedrift vil være tilgjengelig både for nåværende og fremtidige eiere.

 – En typisk dokumentasjon under en totalrenovering kan være belysningsplan, fargeangivelsesplaner, møbleringsplan og rivningsplan. All dokumentasjon vi produserer laster vi nå automatisk opp på Boligmappa, slik at det kan følge din bolig. Selv ved et salg vil nestemann som bor der vite hva som ble gjort under din renovering, fortsetter Asplund

Posisjonering mot bolighandelen
Over 4000 håndverksbedrifter bruker Boligmappa til å dokumentere arbeidet sitt. I tillegg er eiendomsmeglerne i gang, og interiørarkitektene tilfører nå ytterligere et fagområde.

– I tillegg har vi det siste året jobbet med en nyhet rettet mot bolighandelen. Snart lanserer vi en løsning i samarbeid med et ledende forsikringsselskap, som skal gjøre bolighandelen tryggere og mer transparent. På den måten svarer vi opp intensjonen i den nye avhendingsloven, sier Vigeland.

– Vi mener det skal lønne seg å ha papirene i orden.

 

Boligmappa og Arkivet
Arkivet.co produserer verdifull dokumentasjon i forbindelse med hver eneste jobb. Nå vil den lagres digitalt direkte på matrikkel og følge boligen over tid, sier Martina Asplund i Arkivet.co. Fra venstre: Eirik Vigeland, kommunikasjonssjef i Boligmappa, Christine Fredriksen, Arkivet.co, Kaja Moen, interiørarkitektog Martina Asplund, Arkivet,co. Foto Jacob Kronen.
Del denne artikkelen
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Les også

Få siste nytt først

Ved å fylle inn e-postadressen din under vil du motta tips og nyheter på e-post fra Boligmappa. Du kan enkelt melde deg av.

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.
Få siste nytt først