Fått e-post med beskjed om å oppdatere kontaktinfo? Det kan du også gjøre ved å klikke her

Lag ditt eget insektshotell

Slik lager du et insektshotell

Selv om bier og humler er de viktigste pollinerende insektene, hjelper også blant annet biller og blomsterfluer til med dette. Hvis du bygger eller kjøper et insektshotell, hjelper du både insektene og blomstene i hagen din.

Andre småkryp, som edderkopper og marihøner, tar seg av andre småkryp som kan gjøre skade – ute og i kjelleren. Selv om du kanskje synes edderkopper er ekle, bør du derfor la de være i fred.

Insektshotell

Dersom du ikke har så mange trestubber eller andre naturlige overnattingssteder for insekter i hagen din, burde du by dem på et insektshotell. De er enkle å lage av gamle eller nye materialer, og et ferdig insektshotell koster heller ikke mye i butikken.

Det beste er om insektshotellet plasseres på en lun plass med mye sol, og har blomster i nærheten som biene og humlene liker. For å gjøre det ordentlig, bør du også legge litt leire like ved, slik at overnattingsgjestene kan mure igjen hullene hvor de legger egg.

Bor du i et urbant strøk, kan du gjerne ha insektshotellet på balkongen – insektene finner veien.

Insektshotell på en balkong i 3. etasje i Oslo. Foto: 4CastMedia

Del denne artikkelen
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Les også

Få siste nytt først

Ved å fylle inn e-postadressen din under vil du motta tips og nyheter på e-post fra Boligmappa. Du kan enkelt melde deg av.

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.
Få siste nytt først